مرکز فروش بلبرینگ ناظم الاطباء

مهر, 1398 بدون نظر

مرکز فروش بلبرینگ ناظم الاطباء

مرکز فروش بلبرینگ ناظم الاطباء واقع در خیابان ناظم الاطبا در پایتخت ایران، در مرکز شهر تهران قرار گرفته است.
این خیابان به عنوان مرکز فروش انواع بلبرینگ ، رولبرینگ و قطعات صنعتی ، کاسه نمد و سایر قطعات تولیدات صنعتی شناخته شده است.
واردکنندگان اصلی انواع بلبرینگ ها را در این خیابان میتوان مشاهده نمود.

خیابان ناظم الاطباء

خیابان ناظم الاطبا در مرکز تهران واقع در بین دو خیابان امیر کبیر در جنوب این خیابان و خیابان اکباتان در شمال
و مرکز خرید بلبرینگ تهران در کنار خیابان سعدی جنوبی قرار گرفته است.
نامگذاری این خیابان به  نام ناظم الاطباء به این دلیل می باشد که میرزا علی اکبر نفیسی ملقب به ناظم الاطبا پزشک بسیار ماهری در زمان قاجار بوده است و نام این خیابان یادبودی از این شخص بزرگ نام در کل جهان می باشد.

ناظم الاطباء کیست؟

ناظم الاطباء به نام میرزا علی‌اکبر نفیسی (ناظم‌الاطبا) در ۱۷ ربیع‌الثانی سال ۱۲۶۳ ه‍.ق در کرمان متولد شد.
پدرش میرزا حسن طبیب کرمانی بود که مانند نیاکانش به طبابت اشتغال داشت.
وی تحصیلات مقدماتی خود را در کرمان به پایان رسانید و مقدمات علوم و فنون طب را نزد پدر و سایر اطبای آن دوران فرا گرفت،
اما به خاطر ذوق و استعداد فطری که در وجود او بود، بیشتر مایل به فرا گرفتن حکمت الهی و فلسفه بود.
حاکم وقت کرمان یعنی محمداسماعیل خان وکیل‌الملک معروف به وکیل‌الملک اول چون استعداد و لیاقت شخصی و خانوادگی «میرزا علی‌اکبر خان نفیسی» را برای فرا گرفتن علم طبابت می‌دانست، او را برای آموختن این علم ترغیب نمود.

nazemolateba 186x300 - مرکز فروش بلبرینگ ناظم الاطباء

نیاکان او، اعضای خاندان نفیسی‌های کرمان از چند قرن قبل در این شهر به علم طب اشتغال داشته‌اند و نسب آن‌ها به حکیم برهان‌الدین نفیس بن عوض بن حکیم کرمانی از معروف‌ترین پزشکان قرن نهم هجری و پزشک دربار الغ بیک بن شاهرخ بن تیمور گورکانی می‌رسیده‌است.

در ۱۲۸۲ ه‍.ق در نوزده سالگی به تهران آمد و با جدیت تمام در دارالفنون به تحصیل علم طب پرداخت و چنان استعداد و علاقه‌ای در این کار از خود نشان داد که پس از اندک زمانی به دستیاری و معاونت استادان خود برگزیده شد و در سال ۱۲۸۵ ه‍.ق ضمن تحصیل در دارالفنون برای طبابت در فوج مهندسی قشون انتخاب گردید.

در سال ۱۲۸۸ ه‍. ق؛ که قحطی و امراض گوناگون شهر تهران را فرا گرفت،
علی‌اکبر خان نفیسی برای درمان بیماران خدمات و مجاهدات بسیاری کرد
و مدت چهارماه در بیمارستان دولتی طهران مشغول خدمت به فقرا و نیازمندان بود. وی در سال ۱۲۸۹ ه‍.ق از طب فارغ‌التحصیل گردید.

در سال ۱۲۹۰ ه‍.ق ناصرالدین شاه قاجار پس از بازگشت از سفر اول خود به اروپا در صدد برآمد که بیمارستانی به سبک اروپایی در تهران تأسیس کند
و برای این کار «میرزا علی‌اکبر خان نفیسی» را انتخاب نمود.
وی تا سال ۱۲۹۸ ه‍.ق مسئولیت این بیمارستان را که به مریضخانه دولتی شهرت یافت بر عهده داشت و به همین دلیل لقب حکیم‌باشی گرفت.

bimarestannazemolateba 300x225 - مرکز فروش بلبرینگ ناظم الاطباء

ضمناً وی در سال ۱۲۹۳ ه‍.ق در تشکیل نخستین مجلس حفظ‌الصحة که در تهران تشکیل شده بود، ایفای نقش کرد.

در سال ۱۲۹۸ ه‍.ق وی به عنوان طبیب مخصوص به همراهی حاج میرزاحسین خان مشیرالدوله معروف به سپهسالار که به حکومت خراسان و تولیت آستان قدس رضوی برگزیده شده بود، به مشهد رفت و پس از تشرف به آستان مبارک رضوی، حسب دستور «سپهسالار» بیمارستان رضوی را که رو به ویرانی می‌رفت با اصول و اسلوب بیمارستانهای اروپایی بازسازی و تأسیس نمود، به طوری که به پاس خدماتش در این سفر و مأموریت به دریافت نشان و حمایل سرتیپی نایل آمد.

در سال ۱۳۱۵ ه‍.ق میرزا علی‌اکبر خان نفیسی ناظم‌الاطبا مدرسهٔ شرف را پایه‌گذاری کرد و تا سال ۱۳۲۳ ه‍.ق نه تنها بدون دریافت پاداش مالی آن را به شیوهٔ اروپایی اداره می‌نمود بلکه بیشتر مخارج آن را شخصاً پرداخت می‌کرد.

sharaf 300x277 - مرکز فروش بلبرینگ ناظم الاطباءmadresesharaf 300x218 - مرکز فروش بلبرینگ ناظم الاطباء

ناظم‌الاطبا مورد اعتماد مظفرالدین شاه هم بود. شب‌ها بر بالین شاه رنجور بیدار می‌ماند و مظفرالدین شاه را تشویق می‌کرد که زودتر به مشروطه رضایت دهد تا فشار عصبی‌اش کمتر و به سلامت نزدیک شود و به این‌ترتیب در مشروطه سهیم بود.

«علی‌اصغر نفیسی» نخستین وزیر بهداشت کشور، «سعید نفیسی» نویسنده و مترجم و «علی‌اصغر نفیسی» بنیانگذار دانشگاه پلی تکنیک(امیرکبیر) فرزندان او هستند. ناظم‌الاطبا سال 1303 از دنیا رفت و در ایوان مقبره سر قبر آقا در خیابان مولوی به خاک سپرده شد.

sarghabragha 300x235 - مرکز فروش بلبرینگ ناظم الاطباء sarghabragha1 300x199 - مرکز فروش بلبرینگ ناظم الاطباء

آثار ناظم الاطباء

از جمله آثار وی میتوان به کتب : کتابی در علم تشریح ، کتابی در پاتولوژی و کلینیک جراحی ، رساله ای در فیزیک ، رساله ای در جراحی ،رساله ای در تراپوتیک ، رساله ای دیگر در تشریح ، دو رساله در زمینه ی سوء هاضمه ، کتاب مذاکرات ، پزشکی نامه ، نامه ی زبان آموز ،رساله ای در آخرین دوره ی بروز وبا اشاره نمود.

ارسال نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.